1 Zasady racjonalnego żywienia osób dorosłych w diecie podstawowej
2 Zasady zdrowego żywienia dzieci i młodzieży w wieku 4-18 lat w diecie podstawowej
3 Zalecenia żywieniowe w diecie lekkostrawnej
4 Zalecenia żywieniowe w diecie lekkostrawnej z ograniczeniem łatwoprzyswajanych węglowodanów
5 Zalecenia żywieniowe w diecie lekkostrawnej z ograniczeniem tłuszczów
7 Zalecenia żywieniowe w diecie małosolnej
8 Zalecenia żywieniowe w diecie bogatoresztkowej
9 Zalecenia żywieniowe w diecie ubogoresztkowej
10 Zalecenia żywieniowe w diecie wysokobiałkowej
11 Zalecenia żywieniowe w diecie niskobiałkowej
12 Zalecenia żywieniowe w diecie z ograniczeniem produktów bogatych w związki purynowe
13 Zalecenia żywieniowe w diecie bezglutenowej
14 Zalecenia żywieniowe w diecie chorego po resekcji żołądka